2374
Следвайте ни

Ангел Стоев заръча на Йордан Иванов да действа за Околовръстното

viber icon

Досегашният областен управител Ангел Стоев спокойно прие решението на Министерския съвет, с което е освободен от поста, а на неговото място застъпва общинският съветник от ДСБ  Йордан Иванов.

„Готов съм да го посрещна и да му предам по най-бързия и почтен начин документацията и правомощията. Ако има нужда, мога да запозная Йордан Иванов с всички проблеми и задачи, които трябва да се решават в Пловдивска област“, коментира за „Марица“ Ангел Стоев.

Той посочи, че един от най-тежките проблеми, по който вече се търси решение, е за осигуряване на чиста вода за Брестовица.

Друга задача е да се помага за реализацията на проекта за реконструкцията на Околовръстното шосе на Пловдив. Важно е да продължи работата по проекта за водоснабдяването на  града и околните села с питейна вода от каскада „Въча“. 

"Имам визия и мога да бъда полезен, ако има необходимост", допълни Ангел Стоев.

Той даде още един съвет на приемника си - да проведе среща с депутатите от Пловдив и областта, за да обсъдят съвместните действия за решаването на проблемите. Такава среща е набелязана за 10 януари, но тя няма как да се проведе.

"Аз вече не съм областен управител, а на Йордан Иванов е нужно време да се запознае с нещата", уточни бившият губернатор.

На въпрос дали би останал като заместник в областта, се учуди: „Заместник, след като съм бил областен управител? Това е абсурдно!“. За бъдещото си поприще каза: „Пътищата са много, имам достатъчно предложения за работа и ще преценявам. Когато са отворени много врати, въпросът е само в коя да вляза“.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мн.добре

Мн.добре

05.01.2022 | 21:27

А според мен не. Докато беше шеф на ДАНС Пловдив нещо важно и добро зо държавата свърши ли?

Отговори
5 5
Жалко

Жалко

05.01.2022 | 21:00

Според мен Ангел Стоев беше много добър областен управител!

Отговори
11 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?