49

Ангел Стоев поиска гаранция, че няма да изгонят украинците от Белодробна

Категорично възразявам срещу опитите украинските бежанци да бъдат изгонени от „Втори дом“. Това заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев. Той припомниу че вчера е внесено предложение от Здравко Димитров до Общински съвет – Пловдив за взимане на решение за учредяване безвъзмездно право на строеж за изграждане на Здравен комплекс на територията на бившата Белодробна болница, както и за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имоти – частна общинска собственост в двора на имота.

"Както е известно, след реновиране и реконструкция на сградата на болницата,  тя се превърна в дом за стотици украински бежанци. С волята, финансовата подкрепа и съпричастността на дарители, доброволци и неправителствени организации се създадоха условия за подслон и сигурност на хора, които бягат от една ужасна война. Само преди по-малко от месец кметът Здравко Димитров декларира, че сградата ще продължи да се ползва от фондация „Юкрейн съпорт енд реновейшън“ за времето до приключване на войната. С подобно предложение до общинските съветници обаче не се гарантира по какъвто и да е начин оставането им там", посочи Стоев.

Той подчерта, че не е против инвестиционното намерение, но категорично възразява срещу опитите украинските бежанци да загубят своя „Втори дом“. "Апелирам Общински съвет – Пловдив да вземе решение, в което изрично и ясно да фигурират гаранции за оставане на бедстващите хора в сградата на бившата Белодробна болница до приключване на военните действия и до възстановяване на Украйна", каза още Стоев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мимето

Мимето

16.12.2022 | 13:20

За пари-Белоглавия,дете от майка взима,та на украинците ли ще цепи басма...

Отговори
2 1
коста

коста

16.12.2022 | 10:44

Тик...вар

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?