46

Ангел Стоев: Осигурихме две палати в Панаира за нощта на вота

Областната администрация успя да договори трета и шеста палата в Международния панаир за парламентарните избори на 2 октомври. Това съобщи областният управител Ангел Стоев след разговори с ръководствата на 16-и и 17-и РИК.

„От дружеството успяха да предоговорят с фирмите изложителки на Техническия панаир сроковете за освобождаване на двете палати по-рано от крайния срок, който бе след датата на изборите. С председателите на комисиите Калоян Сухоруков и Янко Радунчев стигнахме до съгласие, че този вариант е най-добрият. Смятаме, че успяхме да осигурим оптимални условия за работа да двете РИК и на членовете на СИК в нощта на вота“, коментира Ангел Стоев.

„По време на кръглата маса за провеждане на честни и демократични избори, която бе инициирана от директора на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Димитър Балев, представителите на представените политически сили и институциите също подчертаха, че територията на Панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти - зала „Строител“ и „Олимпиада“, бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат“, допълни областният управител. Той припомни, че единствено в Пловдивска област има два многомандатни избирателни района, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии (459 СИК за 16-и РИК и 522 СИК в 17-и РИК).

Предстои да бъде сключен договор за двете палати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?