49

Ангел Стоев: Нека си пожелаем мъдростта на предците

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев отправи поздрав към жителите на областта по случай Деня на Независимостта. Ето какво им пожела той:

 

Уважаеми жители на Пловдивска област,

Скъпи сънародници, 

Денят на българската независимост заема особено важно място в нашата летопис. В този ден българите категорично защитават своето свещено право на самостоятелно развитие. На 22 септември 1908 г. с впечатляваща решителност, с мъдрост и отговорност нашите държавници осъществяват възрожденския ни идеал и извоюват достойното място на България сред европейските държави.

Провъзгласяването на Манифеста от българския княз Фердинанд  е едно от най-ярките събития, с което българите показват свободолюбивия си дух и силата на своето единство.

Нека днес да отдадем почит на хилядите герои, дали живота си за Освобождението и отвоювали независимостта на нашата Родина. Да си пожелаем да сме достойни наследници на предците си, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, да даваме най-доброто от себе си, за да продължим да гарантираме авторитета на България, нейната сигурност и благоденствие.

И нека да БЪДЕ написаното в Манифеста:

„Да живее свободна и независима България!

Да живее българският народ!“.

Ангел Стоев, д-р

Областен управител на Област Пловдив

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Предпочитам,

Предпочитам,

22.09.2022 | 09:37

Желанието ИМ да са свободни и изправени. Не като днешната популация, зависимо, независима!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?