71
Следвайте ни

Анести Тимчев: Всеки пловдивчанин плаща 7,20 лв. на месец за почистване

viber icon

Общинските предприятия трябва да могат да увеличат своя периметър на действие, заяви зам.-кметът на Националната среща на общинските предприятия и търговските дружества

Общинските предприятия и търговските дружества трябва да бъдат възприемани като инструмент на общината за реализиране на най-важната си функция – социалната и в услуга на гражданското общество. Те съществуват, за да покажат на гражданите, че ръководствата на общините изпълняват тази си основната функция.

Това заяви заместник-кметът Анести Тимчев при откриването на Националната среща на общинските предприятия и търговските дружества, която се проведе днес в Пловдив.

Той посочи още, че са необходими промени в националното законодателство за делегиране на средства в търговските дружества, предоставяйки им пари от общинския бюджет не само да изпълняват социалните дейности, но и да ги надграждат, увеличавайки финансовия резултат и приходите в общината от тяхната работа.

Заместник-кметът подчерта, че 47 млн. лв. са общо разходите на план-сметката за почистването, разделени на 365 дни и 500 000 граждани, ще се получи, че на месец един гражданин в Пловдив плаща 7,20 лв.

„Въпреки трудностите, с които се сблъскваме, трябва да водим нещата към баланс за задоволяване на потребностите на нашите граждани, съобразено с възможностите за инвестиции и реализирането на определени приходи от дейностите, които да извършим. Общинските предприятия и търговските дружества трябва да имат възможност за разширяване на периметъра на действие, но за целта ние трябва да имаме законодателна възможност и затова ще поставим проблема пред Националното сдружение на общините“, допълни Анести Тимчев.

По време на форума бяха обменени опит и добри практики от участниците – заместник-кметове и експерти от останалите български общини, а темите, които бяха дискутирани. бяха свързани с публичните услуги, предимства и недостатъци на общинските предприятия и търговските дружества. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоичков

Стоичков

14.12.2021 | 20:24

Тимчев,тези твои сметки са малко кръчмарски и не отговарят на действителността.За поредна година план сметката ви за почистването е с едни 5-6млн.повече от 2021г./за 10г. от 7-8млн. вече клоните към 50млн./ Това,че всеки гражданин плаща по 7.20ст. е ала бала.Докато такса смет се калкулира върху цената на жилището,а тя е различна в отделните квартали,а не на база колко човека живеят в него си е пладнешки обир.Колко години вече отсрочвате за да промените методиката за изчисление на тази несправедлива такса или така ви е по удобно.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?