Следвайте ни

Анести Тимчев: Ще помогнем на собствениците на срутената къща

viber icon

Заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев се срещна тази сутрин със семейство Будакови, собственици на къщата на ул. "Ниш" №3, срутила се в събота следобед по време на строителни дейности на нова кооперация. След като ги изслуша, той заяви, че общината ще им помогне.

"Съжаляваме за това, което стана. Разбираме стойността на всеки дом и се ангажираме да помогнем на семейство Будакови. Предстои пълна проверка на компетентните органи, за да се изясни казусът", заяви Анести Тимчев. 

Собствениците на падналата къща добавиха, че на този етап не могат да влязат там, тъй като има опасност от нова срутване и да пострадат.

На място дойде инвеститорът Иван Христозов, собственик на фирмата "Косистрой" ЕООД.  Той заяви, че също ще помогне на пострадалите хора и ги е настанил в свой апартамент. Иван Христозов добави, че всичките документи за строежа са изрядни. Бил е разпитван и в полицията за случая.

Охранители пък съобщиха, че през нощта са чули пукот около къщата и според тях разрушенията ще продължат.

 

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ковидд 19

Ковидд 19

30.06.2020 | 01:00

Ши умре извършителя

Отговори
0 0
Ден

Ден

29.06.2020 | 11:05

За да имаш пари за нов апартамент, къща или вила, трябва да си роб на мутрите без право на собствена съвест. Трудно ще спастриш пари дори за свестен ремонт на стария, ако си на заплатица като прост служител или работник. Затова си живеем в старите и се надяваме да не паднат или да не се разцепят докато мощният вибриращ валяк уплътнява чакъла в основата на реконструиращите се главни улици. Старите къщи може да са издържали столетия на разни земни трусове, но на днешните мощни вибрации от валяци и мутри поддават. И остава да лежим на надеждата за нечия благотворителност!

Отговори
2 1
Батко

Батко

29.06.2020 | 09:13

И как им помагате, като ги настанихте при клошарите, добре, че инвеститорът е мъж на място.

Отговори
6 1
123

123

29.06.2020 | 08:58

Стоителя заявил че ще помогне. Като им е бутнал къщата да им направи нова. Ама като гледам кмета, надали.

Отговори
6 3
456

456

29.06.2020 | 11:48

Каква вина има кмета, че някакъв не кадърен строител е бутнал на хората къщата!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?