Анелия Раленкова: Подготвях състезателки за националния отбор на САЩ

Страхувах се, че мъжете ме ухажват, защото съм известна, казва златното момиче на художествената гимнастика

Заради дископатия и парализа на десния крак златното момиче на българската художествена гимнастика Анелия Раленкова се преместила да живее в Палм Бийч, Флорида, известен като града на милионерите. Преди това състезателката, която снощи показа класа на елиминациите във „Вип денс", дълги години била гражданка на Сиатъл. Тя дори успяла да направи своя школа, обучавайки деца в красивия спорт, и развивала печеливш частен бизнес. Имах нужда от слънце, защото в Сиатъл средно 226 дни в годината са дъждовни. Избрах Палм Бийч заради неговия тропически климат, казва Раленкова, на която още преди години Ванга предсказала, че „от самолет няма да слизаш, през океан ще живееш".

Популярната дама, която днес е на 45 г., но се чувства още на 20, оставила процъфтяващия си бизнес  -  школа по художествена гимнастика в Сиатъл, на своя много близка приятелка  -  наполовина българка, наполовина туркиня. Анелия е изключително щастлива, че има възможност да си позволи да не работи в държава като Америка и да живее от спестявания и инвестиции съвсем близо до Маями  -  в район, в който само данъците на къщите са изключително високи. През последните две години почивам, ходя на масаж, терапии, санаториуми. Изобщо в Америка се живее много добре. Никога не ми се е налагало да работя за никого. Семейството ми е летяло напред-назад. Синът ми си идваше за летните ваканции. Сега като се замисля, с билетите можехме да построим още една къща освен тази в Палм Бийч, разказва Анелия Раленкова. Тя признава, че никога не е искала да има още едно дете, макар да си има сериозен приятел американец от седем години. Беше ми трудно и с едно. Но поне му осигурих възможност да живее, където си поиска. Във Флорида спортистката се научила да яде само чисти храни  -  суши и различни салати, затова изглежда перфектно за годините си. Хората там стриктно следят за храната си и спортуват много, казва тя.

Раленкова заминала през 1989 г. в САЩ по покана на директора на американската федерация. Не говорела изобщо английски, започнала да свързва думите в изречения на чуждия език чак на четвъртия месец от пребиваването си отвъд океана. В страната тъкмо прохождала художествената гимнастика и българката трябвало да обикаля от клуб на клуб в различните градове, за да развива спорта. За година направила схемата на цялата художествена гимнастика. Решила обаче да създаде и своя школа в предградието Редмънд, което се намира точно до централата на „Майкрософт", тъй като синът й бил бебе на година и половина и й било трудно да кръстосва страната. В началото на пребиваването й в Щатите родителите й гледали малкия, но по-късно тя си го прибрала при нея. Установих се в Сиатъл, защото хората там бяха най-дружелюбни. Природата също ми допадна, допълва бившата гимнастичка. Стигна се до момент, в който вече имах състезателки в националния отбор и общо 150 деца, допълва тя. Спортистката е изключително горда, че лично кметът на Сиатъл я наградил с орден за лидерство заради труда й. От кметството отпуснали 1 милион долара, за да ремонтират зала в едно училище, която не била пипната от 20 години. В ония години бях много известна. Страхувах се, че дори мъжете ме ухажват, защото съм прочута. Следвах четири години философия и родих дете, но не искам да говоря нищо за неговия баща, допълва спортистката. Анелия Раленкова ще се върне в града на милионерите през декември, за да продължи да се възстановява от тежките натоварвания, на които се е подлагала цял живот като спортистка и като участничка във „Вип денс".  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Иван

Иван

04.01.2010 | 23:04

Моите почитания и поздравления за великата спортистка :) Каквото и да кажем за нея ще е малко.... Гледах едно предаване по канал едно "ретро спорт" с нейно участие,в което показаха кадри от големи състезания,които ме просълзиха.

Отговори
0 0
Ralliya

Ralliya

20.11.2009 | 22:28

как пък да не изглежда невероятно!Моите уважения към госпожата,но дали сушито и чистата храна я карат да изглежда на 60.Значи ние сме връсници,само няколко месеца съм по-малка,никога не съм се занимавала със спорт,никога не съм опитвала суши,а за чиста храна и др.богаташки привилегии да не говорим,20 год работя на 3 смени в производството.И въпреки всичко осмелявам се да кажа,4е изглеждам 15год по-млада,нека не звучи неъкромно,но е факт.

Отговори
0 0
Seattle

Seattle

03.11.2009 | 11:15

Anelia, ti beshe edin chovek s gore-dolu realna predastava za jivota. Kak moja da se promenish do takava stepen che da kajesh tezi gluposti v intervew-to.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?