71

Анализатор за наркотици за ограничаване на шофирането след употреба на дрога

Монди Стамболийски допринася за подобряване на безопасността на пътя

Монди Стамболийски предостави висококачествен анализатор, Draeger, за тестване на наркотици на полицейското управление в гр. Стамболийски, за да подкрепи усилията им, насочени към ограничаване на пътнотранспортните произшествия.

Апаратът с прилежащите аксесоари и тестови комплекти, беше предаден в централното полицейското управление в гр. Пловдив на Директора на ОДМВР – гр. Пловдив, старши комисар Васил Костадинов, от Александер Криклер, Изпълнителния директор на "Монди Стамболийски" ЕАД в присъствието на началника на полицейското управление в гр. Стамболийски, г-н Керпиев, и ръководители от компанията.

Старшият комисар заяви, че шофирането след употреба на наркотици е нарастващ и сложен проблем в България и затова подкрепата адресира въпрос от обществена полза и повишава оперативната ефективност на пътната полиция в Община Стамболийски.

"Програмата ни за социална устойчивост подкрепя проекти и инициативи, които са от полза за заобикалящите общности. Чрез предоставянето на анализатор за тестване на наркотици ние даваме възможност на полицейските служители на първа линия да проверяват по-добре шофьорите за злоупотреба с наркотични вещества и да изпълняват по-ефективно своите задължения, свързани с прилагане на законите в областта на движението, за да поддържат безопасността на пътя", споделя Александер Криклер.

Освен директния принос на компанията като работодател, Монди Стамболийски носи ползи за местните общности чрез своите социални инвестиции и партньорства. Компанията е фокусирана върху инициативи и инвестиции, които подкрепят развитието на общностите, в т.ч. образование, обществено здравеопазване, инфраструктура и обществени услуги.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?