Следвайте ни

Американски изтребители порят небето над Пловдив

viber icon

Американски военни части и изтребители F-15C/D от 493-та ескадрила са разположени в авиобазата "Граф Игнатиев" заради участие в съвместно учение.

 

Подготовката се провежда на фона на продължаващото напрежение в Източна Европа, отбелязва специализираното издание "StarsandStripes".

 

Oсвен изтребители в България ще бъдат дислоцирани и 180 военнослужещи.

 

От българските военновъздушни сили уточняват, че учението "Тракийски орел 2014” ще продължи до 12 септември. Полети ще се провеждат във временно отделени зони от въздушното пространство на България, включително и на малки височини.

 

Мисиите и задачите ще се изпълняват от летателни екипажи на изтребители МиГ-29 и МиГ-21, щурмови самолети Су-25 на българските ВВС, и F-15 от 493-та авиационна ескадрила на ВВС на САЩ, базирана в Лейкънхийд, Великобритания.

 

Ще се изпълняват тактически прехвати на въздушни цели, маневрени въздушни боеве, отбранителни и настъпателни въздушни операции. Зенитно-ракетни дивизии от състава на ВВС ще изпълняват задачи по прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната. Бойната техника ще оперира от районите за постоянна дислокация.

 

Съвместната тренировка се провежда в изпълнение на споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

 

Основната цел е да се повиши оперативната съвместимост на силите и средствата за ПВО на двете държави и да се усъвършенства подготовката за работа в международна среда при съвместно използване на договорените съоръжения и споделяне на ресурси.

 

България и САЩ ползват съвместно полигона "Ново село" и авиобазите "Граф Игнатиево" и "Безмер" на българска територия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

вън от България!

вън от България!

19.08.2014 | 16:01

Да си порят тяхното небе и земя! Аз не съм ги канил тук и не желая някакви примитивни железни кошници да всяват страх и ужас на децата ми! Вън от България прогнили боклуци!

Отговори
0 0
вън янките от България !

вън янките от България !

19.08.2014 | 14:25

А аз мога ли да им разпоря задниците на янките ! Да се махат от България -не сте добре дошли ! Там където се появите носите само смърт и разруха !

Отговори
0 0
Да

Да

19.08.2014 | 12:59

Ползват съвместно и безвъзмездно.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?