Следвайте ни

"Алпинист" от "Чистота" мие осквернения барелеф пред БСП-Пловдив

viber icon

Екип на ОП "Чистота" се зае с почистването на залятия с червена боя барелеф на Димитър Благоев на пловдивската централа на БСП, видя репортер на "Марица".

Служител се опитва да измие боята, която е все още твърде мокра, с остра струя смес от вода и пясък.

Преди да започне почистването, екипът умуваше как да изтрие следите от вандалския акт, предвид, че боята още не е изсъхнала. Наложи се камионът на "Чистота" да приближи предница максимално до стената с барелефа, след което работникът трябваше да влезе в ролята на алпинист. Въоръжен с маркуч и струя, той се покатери на общинското возило и застана на предния капак, за да започне и самия процес по чистене.

Охраната на пловдивската централа на социалистите наблюдава зорко операцията. Преди това коментира пред екипа на "Марица", че едва ли ще стане ясно кой е автор на среднощния вандалски акт.

Той показа, че още стоят следите от предишно оскверняване, тогава със синя боя. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Глупава постъпка, но...

Глупава постъпка, но...

21.01.2021 | 13:15

Първо, уточнявам, че тази постъпка е глупава и не е редно да се прави така. Почти на сто процента съм убеден, че в този вандалски акт няма политика, а диващина, така характерна по улиците (изпочупени спирки, пейки, боклуци, "тагове" и т.н.). Бих искал обаче въпросните "социалисти" да обяснят как точно са "европейски" такива под благосклонния поглед на Димитър "Дядото" Благоев - човек, обявил българите за окупатори и наричащ себе си "не българин, а славянин"? В сайта на Народното събрание има документирани тези думи. Също така - на "новата визия за България" ли се усмихва точно на входа на "партийния дом" лицето Васил Коларов - доказан предател, със сигурност участвал в налагането на мракобесния болшевишки режим в България, директно и индиректно довел до смъртта на десетки хиляди българи? Или пък да вземат "европейски" решения по благосклонния поглед на вдъхновения портрет на Георги "Тарабата" Димитров - лице, чието име е било сложено на концлагер в ГУЛаг, сталинистко мекере, ибрикчия на КомИнтерна, лично "създал" македонската нация в Пиринско, носещ пряката и неоспорима вина за погромът над българщината там, както и за десетките хиляди избити без съд и присъда, за заговор срещу държавата в полза на чужда държава, организирал метеж през 1923-а година, за който метеж дори не е имал достойнството да остане, а бяга като миризливо псе в Югославия? Как точно, другарки и другари, ще я карате по "ПЕС-овски" с това идолопоклонничество към доказани престъпници от най-висш ранг? С какво по-точно са различни изброените три мекерета от "забранения" генерал Христо Луков (убит от БКП), Богдан Филов (убит от Народният съд) или Александър Цанков (избягал преди да бъде убит)? И колко кръв има по ръцете на комунистическите изверги и колко по противниците им от крайната десница?

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?