3906

Алея на Милчо Левиев е новата атракция на Сахат тепе СНИМКИ

Автор: Тодор Кубатов

 

Алея в Пловдив вече носи името на легендарния джазмен, пианист и композитор Милчо Левиев. Тя е разположена на Сахат тепе – от ул. "Божидар Здравков“ до площадката с шадравана. "С огромно уважение към всички, които сте тук и към всички, които ще идват на това място. И с големи благодарности, че това се случва.  Добре дошли на алея „Милчо Левиев“, заяви съпругата на Милчо Левиев -  Вики Алмазиду, която освен негова спътница е и известна изпълнителка, преподавател по поп и джаз пеене.

Ресорният зам.-кмет Памен Панов напомни, че решението да алеята беше взето с пълно единодушие от Общинския съвет още през април миналата година. 

"Милчо Левиев е човек, който е прославил името на Пловдив оттук до САЩ. Един от най-изявените посланици на Пловдив и българската култура, човек, който със своята идентичност като филибелия винаги е споменавал името Пловдив на първо място", добави Пламен Панов. Той допълни, че на това място ще се случват различни събития и фестивали, за да напомнят за големия артист Милчо Левиев.

"Както винаги съм казвал, съхранявайки културата и историята, това е една изключително голяма инвестиция в бъдещето. От името на пловдивчани искам да кажа едно голямо благодаря. Кръщаването на тази алея на Милчо Левиев е още една малка стъпка в съхраняването на паметта. А паметта е и бъдещето. Надявам се, че с това хълмът ще заживее един нов живот", каза кметът на район Централен Георги Стаменов.

След приветствията, тримата заедно - Вики Алмазиду, Пламен Панов и Георги Стаменов свалиха бялото платно, закриващо табелата. На нея е изписана една от популярните фрази на композитора, а встрани се намират три табла с кратка история за житейския и творческия му път.

 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?