Следвайте ни

Председателят на Общинския съвет: Здравко Димитров залага на публичност, взети са най-важните решения

viber icon

Прието е да се оценят първите сто дни на екипа на управлението. Кметът Здравко Димитров има сто дни от клетвата, но екипът му в пълния състав реално се сформира и започна да работи едва преди месец и половина - около 3-4 януари. Въпреки малкото време досега са взети най-важните решения. В срок до Нова година трябваше да се уточни размерът на местните данъци и такси за 2020 г., които формират собствените приходи на община Пловдив. Увеличението беше само на данък придобиване на собственост и частично на такса смет, колкото да се набавят необходимите средства в бюджета.

Администрацията успя да спази сроковете за общественото обсъждане и приемането на бюджета в Общинския съвет. Смятам, че това беше нормален старт на управлението в първата година от мандата на екипа. Всеобщо е мнението сред колегите, че местните избори не трябва да се провеждат в края на годината, защото липсата на време подлага кметовете, особено новоизбраните, на адско напрежение. Те полагат клетва към средата на ноември, започват да съставят екипа и в срок до един месец трябва да прокарат своите виждания в данъчната политика, както и да подготвят бюджета за следващата година. Редно е проблемът за изтегляне на местните избори поне за май-юни да се обсъди на държавно ниво.

През стоте дни от управлението на Здравко Димитров лично аз не виждам допуснати грешки. Напротив, важните решения бяха внесени и приети. Кметът има подкрепата на стабилно мнозинство в Общинския съвет, което е много показателно и важно за изпълнението на поставените задачи. Прави ми добро впечатление, че кметът и неговият екип се стараят да извадят на публично обсъждане управленските си политики. Стремежът е гражданите да бъдат запознати с решенията, които се взимат за Пловдив. В тази насока трябва още да се работи, както по отношение на Правилника за работа в Общинския съвет, така и като стил на управлението на администрацията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?