Следвайте ни

Александър Драгийски: Човешкият живот е важен, но да съхраним и бизнеса

viber icon

Целият персонал от 13 души на култово заведение в кв. “Кършияка“ e в неплатен отпуск до 21 декември, а хората ще получават обещаната от правителството компенсация от 24 лв. "За времето, за което ще бъдем затворени, има вариант да предлагаме храна за вкъщи. Това обаче икономически не е много обосновано, тъй като не може да покрие разходите ни", коментира управителят Александър Драгийски.

Според него наложената мярка за временно преустановяване на някои икономически дейности заради пандемията е важна, за да съхранят здравето и живота на хората, но е важно да се съхрани и бизнесът. Той се надява да се приеме предложението - за триседмичния период всички затворени търговски обекти и фирми да получат финансова компенсация - 80% от оборота им за същия период на миналата година, което ще е глътка въздух за най-потърпевшите бизнеси. 

„Няма гаранция, че после ще имаме клиенти, защото хората се страхуват. Но ние най-малко сме развъдник на зарази, защото стриктно  спазваме всички противоепидемични мерки“, категоричен е управителят. Той се опасява, че ако има масови фалити, много хора ще емигрират, но е оптимист, че може да се намери решение, за да се задържат младите в страната.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Искам

Искам

30.11.2020 | 08:08

Ей,не се наискахте. Само вашия бизнес е важен. Ами който оцелее, оцелее. Това е философията на бизнеса. Стига сте ревали. Не коментирате обаче,некоректните в този бизнес,които продължават н.агло да работят.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?