Следвайте ни

Александър Държиков: Пловдив бе достойна сцена на Съединението

viber icon

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 6 септември - Ден на Съединението на България и празник на град Пловдив. Денят, в който цял един народ застана като един и защити своето изконно право за обединение, разчитайки на себе си и вярата в общото си бъдеще. 

Малко са моментите в хилядолетната ни история, които по такъв категоричен начин доказват, че съединението прави силата. Актът на Съединението не бе само демонстрация на несломимия български дух, а венец на  възрожденския устрем на поколения българи за свобода и обединение на Отечеството. Преди 136 години нашите предци отдадоха себе си на Родината без корист и отказвайки се от личното си благополучие. Те имаха вярата в себе си, която ги водеше по пътя на това родолюбиво дело.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е повод за гордост за нас, пловдивчани. Градът ни бе достойната сцена на този безпрецедентен акт, обединяващ ни териториално и духовно. Пловдив бе онзи пътеводен лъч на силата на българския дух, единомислие и родолюбие.

Без съмнение 6 септември 1885г. е символът на националното ни самочувствие. Историческото ни развитие през изтеклите 136 години остави своя отпечатък, но никога не заличи този величествен акт от родовата ни памет. Наш дълг е да помним саможертвата на прадедите ни и техният подвиг и да го предаваме на бъдещите поколения. 

Българският народ има своето минало, от което да черпи сила и упование, чертаейки своя утрешен ден.

Дълбок поклон пред хилядите знайни и незнайни герои осъществили Съединението на България!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !


инж. Александър Държиков 
Председател на Общински съвет Пловдив

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

15963

15963

06.09.2021 | 11:26

Странно е как щом някой се докопа до властта започва да говори за съединение, обединение, толерантност,... а какво правехте преди това - омаскарявяхте, за да се докопате до власт ...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?