Следвайте ни

"Ал. Стамболийски" става скоростен булевард с 2 платна по 2 ленти

viber icon

Бул. „Александър Стамболийски”, който много пловдивчани все още наричат „Южен”, е един от капаните, който всеки ден заклещва непрекъснатия поток от автомобили.  Тясната улица е с габарит 7 метра, който не може да поеме преминаващия транспорт, включително градските рейсове и тежкотоварните коли.

Прогнозата за трафика в тази част на града е още по-песимистична, като се има предвид, че в момента до десетките стари панелки и по-младите кооперации се строят още десетина мастодонта. С настаняването на новодомци проблемите ще се задълбочат, прогнозират авторите на транспортно-комуникационния план, чийто проект е част от новия ОУП.

В ОУП от 2007 г., а и според предишните планове е предвидено разширение с 10 метра от южната страна. От район „Южен” уверяват, че тази територия и досега не е застроена с масивни сгради, тъй като предстои отчуждаване. В новия план е заложено както разширението на булеварда, така и връзките с подлез „Модър Царевец” и район „Тракия”.

Надеждата е, че с изграждането на Южен обходен колектор и съпътстващите ВиК съоръжения ще бъде разширен най-после и бул. „Александър Стамболийски”.  Но досега не е извършено отчуждаване на нито един частен имот, което навежда на тревожни размисли, че скоро на бул. „Александър Стамболийски” едва ли ще има още едно платно.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?