Следвайте ни

Актуализират стратегията за младежка политика на Пловдив

viber icon

 

Община Пловдив дава старт на процеса по изготвяне на предложение за актуализиране на „Стратегия за младежката политика на град Пловдив 2010-2020 г.“

Екипът на ОП „младежки център Пловдив“ отправя покана към всички младежи, представители на Ученически и Студентски съвети, неправителствени организации и институции, както и всички заинтересовани лица по темата, на онлайн среща на 20.03.2021 г. (събота) от 11:00 ч. в платформата Zoom.

Целта на срещата е да бъдат представени и дискутирани основните документи, на база на които ще бъде изготвена актуализация на стратегията за периода 2021-2030 г.

На последваща дискусия участниците ще имат възможността:

- да представят своите идеи за развитието на младежката общност в града ни;

- да допринесат за формирането и надграждането на дългосрочна визия за постигането на активно младежко гражданско участие;

- да проектират средата и условията за реализирането на собственото си бъдеще;

- да формират трайни и устойчиви процеси по обединяване и сплотяване;

- да обрисуват картина на различни сфери от младежкия живот;

- да координират своите решения и цели в една обща кауза.


Стратегията за младежка политика на град Пловдив е сборник от разработени принципи и мерки, модели на управление и финансиране на дейностите, осъществявани в изпълнение на общинските програми за младежта. Тя има за цел да дефинира основните и специфични цели и приоритети за младежта в общината за периода 2021-2030 г., както и мерките за тяхното постигане. Политиката за младежта утвърждава зачитането на потребностите и интересите на младите хора и устойчивото партньорство с институциите, социалните партньори и неправителствените организации, които работят в младежкия сектор в общината.

Всеки, който желае да вземе участие в срещата, е необходимо да попълни следната регистрационна форма:

https://forms.gle/GQtthXgb61Cf6vuy8

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?