Активист на ДПС взе 30 бона на ръка за църковни ремонти

Отец Мирослав от Садово: Общинският съветник Иван Атанасов няколко пъти ме води до банката, за да му дам парите от Дирекцията по вероизповеданията

Действащ общински съветник от ДПС в Садово принуди свещеник да му даде на ръка държавни целеви средства за храмови ремонти. Според осведомени старейшината върти частен бизнес с тях, разкри разследване на „Марица". Парите са получени от Дирекцията по вероизповеданията за ремонтни дейности на църквите в Садово, Кочево и Чешнигирово на банковата сметка на храмовото настоятелство. Когато преводът стана факт, лично съветникът Иван Атанасов дойде при мен и ми каза, че трябва да му ги дам, защото той ги е уредил и той ще прави ремонтите, призна вчера свещеникът на садовската църква отец Мирослав. Дадох му ги, теглихме ги няколко пъти, защото нямаме право наведнъж. Не съм му искал документ, че съм му ги дал на ръка, но той не може да отрече, смята свещеникът.

Дирекцията по вероизповедания одобрява искани средства за ремонти на църквите в трите села месеци по-рано. Отец Мирослав разказва как лично Атанасов го е извикал с готови искания, само да ги подпише. Църковните настоятелства на храмовете в Кочево и Чешнигирово и до момента не знаят защо не са получили парите, а са само известени устно за тях. Аз лично говорих с кмета на Кочево, но Атанасов ми каза да не се занимавам, защото той движи всичко. Общо 20 000 лева е преводът за Садово  -  за камбанария и ограда, останалите 11 000 са за селата. Старейшината Атанасов имал и готов договор за фирма изпълнител, която отец Мирослав само трябвало да подпише. Знам, че това е негова лична фирма или на името на майка му. Целият ремонт наистина се прави от тази фирма и Атанасов наглежда работата. Разбира се, че съм притеснен, не съм сезирал митрополията, обсъждали сме го с църковните настоятели. Стоя си изцяло зад думите, нямах друг вариант как да постъпя, казва отецът.

Лично съдействах да се получат тези суми, наистина всичките са преведени на една сметка. Това е по технически причини, защото другите църкви нямат банкови сметки. Кой толкова се интересува  -  ремонтите са факт, всеки момент ще започне работа и в Кочево и Чешнигирово, потвърди Иван Атанасов. Единственият ми ангажимент се свежда до това, да наглеждам работата, отсече общинарят.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?