1553

Ако сте в Пловдив, заведете детето в Стария град

Архитектурно - историческият резерват на Пловдив оживява днес отново и този път ще събере стотици малки и големи посетители на празника на детето. По традиция Общинският институт „Старинен Пловдив“ организира тържествата и забавите с богата и интересна програма,  посветена на 1 юни – Международния ден на детето.

Тази година „Празник на детето в Стария град“ ще се проведе от 27 май до 4 юни, включително. Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да посетят събития, подготвени за всички възрасти и най-вече за децата.

Екипът на „Старинен Пловдив” отново ще съчетае по вълнуващ начин тайнството на културно-историческото наследство и креативността на децата, за да им подари незабравими спомени и нови познания.

Програмата включва изключително разнообразни жанрово прояви - рисуване, концерти, творчески ателиета, различни изложби, пленер, детска работилница, панорама на детското творчество на сдружение „Духовно огледало“, голям детски концерт на Римския стадион с участието на ансамбъл „Престо“ от НУМТИ „Добрин Петков“, част от XIV МФ „Дни на музиката в Балабанова къща“, куклено-театрално представление „Златното момиче“ и много други. 

„Празникът на детето е не просто традиционно, то е много  важно събитие за нашия екип, защото го подготвяме с много обич и внимание към детайлите. Желанието ни е да подарим на децата незабравими преживявания, да има усмивки на радост, да провокираме тяхната креативност.  Миналата година отправихме покана към децата от Дневния център за децата на украински бежанци и от Кризисния център в помощ на бежанците от Украйна в Пловдив.

Тази година ОИ „Старинен Пловдив”, в партньорство със Зонта клуб чрез проект „Подай ръка, сбъдни мечта, сред културното наследство на града“ е включил събития за подрастващи от Втори дом, където са настанени украински бежанци и деца в  неравностойно положение. Клубът се грижи трайно за тези целеви групи и очаквания брой деца е около 40, които ще пристигат за занимания в различни часови периоди. Очакваме с нетърпение нашите малки посетители и техните родители на празника,  покани  доц. д-р Елена Кантарева – Дечева, директор на ОИ „Старинен Пловдив“.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?