3906

Ако сте в Пловдив, заведете децата на приказка от пясък

На приказна история, пресъздадена от пясък, можете да заведете децата си днес от 10.30 и 11, 45. Кукленият театър ще представи спектакъла - жива пясъчна картина "Ама че крокодил" .Пиесата е изпълнена с много музика, усмивки, поетичност, красота. ..и пясък.

Пиесата е на Панчо Панчев - Дядо Пънч, режисьор е Мария Банова, а музиката е на Димо Стоянов. Герои в куклената пиеса са детенце, неговата майка, крокодилът, луната, топката, птичката, камиончето, а историята разказва как те "живеят" заедно сред вълните на едно интересно море и на неговия бряг. Актьорите рисуват с кварцов пясък върху стъкло, а изображенията се визуализират на екран и разказват приказка за приятелството, което спасява, за борбата между силния и слабия, за връзката между по-големия и по-малкия... Всеки кадър, който оживява пред очите на деца и пораснали, е роден от движението на пръстите на актьора и е уникален, защото никога повече не може да се повтори по същия начин.

Ролите са поверени на Панайот Добрев - Понко, Соня Ботева / Емилия Копчева, Димитър Николов / Наталия Василева, Михаела Андонова, Мария Димитрова.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?