Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Запознайте децата си с историята на България

viber icon

Децата могат да разгледат и днес интересни изложба в Историческия и Етнографския музей. Вратите им са отворени през уикенда, а експозициите са част от кампанията „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

Експозицията „Съединение на България от 1885 г.” е организирана в залата на музея  на  пл. „Съединение” 1, а изложбата  „Българско Възраждане” -  на ул. „Цанко Лавренов” 1 в Стария град. В съботите и неделите до края на февруари и на 3 март двете експозиции ще приемат посетители от 9.00 до 17.00 часа, съобщиха от Община Пловдив.

В Историческия музей за децата до 7 години посещенията са  безплатни. Ученици плащат по един лев за вход, а за  бабите, дядовците и техните внучета е въведен  семеен билет от 3.00 лева. Родители с деца могат да разгледат експозициите с един семеен билет от 5.00 лева.

Всяко дете ще получи книжка за оцветяване „Българско опълчение”, футляр/хармоника „Първо българско изложение” и по един брой снимка „Спомен от Пловдив” на сграда, която е била емблематична за града в миналото. За всяко семейство са предвидени по една тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект.

В Етнографския музей - Пловдив децата до 14 г. влизат безплатно. Освен интересните експонати се предлага да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“, да оцветяват кукерски маски и народни носии, да играят, да редят пъзел и да решават кръстословици. Цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет (двама родители с деца от 14 г. до 16 г.) е 10,00 лв. Желаещите да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ ще имат възможността да участват със своята рисунка в изложба, която ще бъде организирана след края на февруари, а три от най-добрите рисунки ще спечелят специални награди.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?