Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, забавлявайте се в парк „Рибница“

viber icon

Цяла седмица парк "Рибница" в район "Северен" ще се тресе в ритъма на народните танци и под акомпанимента на детския талант. Това ще стане по време на Седмицата на изкуствата.

Събитията ще се провеждат през ден - днес, на 7 и 9 октомври. И на трите дати от 17:00 часа в различните школи деца ще демонстрират умения в четири занаята: рисуване, везба, народни занаяти и актьорско майсторство. От 18:30 ч. тази вечер жителите и гостите на града под тепетата ще се насладят на концерт на школата за народни танци „Луди млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев - 2018“.

На 7 октомври, сряда, от 18:30 часа публиката ще има възможност да се докосне до изпълненията на фолклорен ансамбъл „Седенчица“. В петък, като кулминация на Седмицата на изкуствата, в парк „Рибница“ ще се проведе съвместен концерт на школата за народни танци „Луди млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев - 2018“, фолклорен ансамбъл „Седенчица“ и със специалното участие на фолклорен ансамбъл „Тракия“.

"Ще бъде атрактивно и интересно за любителите на творчеството и фолклорните ритми. Мероприятията ще се проведат на открито при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Входът е свободен, за да може повече деца да се докоснат до изкуството и да преоткрият себе си чрез сътвореното от самите тях. Заповядайте!", приканват организаторите от Община Пловдив, район "Северен" и НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018" . 

Целта на Седмицата на изкуствата в парк "Рибница" е да се създаде ежегодно събитие, което в рамките на една седмица да дава възможност на децата от квартала и града да изявят своите таланти. За целта са направени артработилници, където всяко дете има шанса да се докосне до изкуството и да покаже на какво е способно, а на сцената се изявяват техни връстници в областта на музикалното и танцовото изкуство.

Събитието е финансирано по проект на Община Пловдив.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?