1553

Ако сте в Пловдив, вижте триметров тиранозавър

Изложбата с огромни движещи се аниматроник модели на динозаври идва за втори път в парк „Цирково шато” на бул. "Копривщица". Тя ще бъде открита утре и ще продължи до 29 май. В пътуващата изложба има също атракциони, магазин за играчки и уникални фотозони.

Атракцията се казва „Парк с динозаври” и в нея има 25 праисторически влечуги в почти естествени размери. Колекцията е от украинския град Мелитопол и започна да обикаля България миналата година. Динозаврите са подобни на тези, които може да се видят в Природонаучния музей. Разликата е, че тук има наистина големи животни.

13-метров тиранозавър посреща малките гости на входа на парка. До него са два брахиозавъра, които също са дълги по 12 метра. Има и спинозавър, който си отваря устата и движи опашката си.

Моделите са устойчиви на дъжд и бури. Под всеки динозавър има инсталация за ток. Монтирани са датчици за движение, които задействат животното, когато към него се приближат хора, за да се пести енергия.

Динозаврите са пристигнали в Пловдив натоварени в 5 големи тира. Екипът на парка се състои от двама собственици и трима работници. Имат майстори в България и в случай на счупване на механизмите ще носят динозаврите на поправка.

За безопасност за малките и защото аниматроник моделите са задвижвани с ток, те са зад специални ограждения. Монтирани са две големи глави на тиранозаври в двата края на парка - те ще са фотозона, където ще се правят селфита за спомен. Изложбата гостува в Пловдив за първи път миналия октомври и предизвика голям интерес у малките пловдивчани.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 4 оценки
4.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ваня

Ваня

14.04.2023 | 15:58

Каква е цената на билета

Отговори
0 0
Ваня

Ваня

14.04.2023 | 16:01

На тиранозавар

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?