4020

Ако сте в Пловдив, вижте киноложка изложба с 380 породисти палета

Над 380 красиви породисти палета ще дефилират в Пловдивския панаир този уикенд. На 6 и 7 април в рамките на две мащабни международни изложби пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да видят стотици представители на всички породи кучета. 

Посетителите ще могат да се порадват не само на познати и любими породи кучета като хъски, йоркширски териери, пудели и дакели, но и ще видят някои по-редки и впечатляващи породи - ирландски вълкодав, фараоново куче, шитцу и фаворитите на кралското семейство на Англия - уелско корги. В изложението участие ще вземат 84 породи от над 15 държави. 

Освен двете изложби в събота ще се проведе и специализирана такава за българско гонче - традиционна българска порода, която предстои да бъде призната официално от Международната федерация по кинология. На нея записаните до момента са 65 кучета.

Съдийското жури се състои от утвърдили се експерти в тази област от Португалия, Румъния и Хърватска - Руи Оливейра, Петру Мунтеан и Никола Смолич, а наградният фонд е много голям и подсигурен от СЛРБ и различни компании, предлагащи продукти за кучета.

Официалното откриване на киноложката изложба е в събота от 10:00 ч. между палати 6 и 18, а в неделя ще стартира в същия час. Събитието е организирано от Българска национална федерация по кинология, официалния представител на България в най-голямата и най-стара киноложка организация в света - FCI.  

БНФК и нейният президент зооинж. Георги Христозов канят пловдивчани и гостите на града да се насладят на красиви кучета и положителни емоции. Партньори на БНФК за това мероприятие са Международен панаир - Пловдив и СЛРБ.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
иван

иван

06.04.2024 | 10:35

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:=---- https://e.vg/Alkotox

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?