1939

Ако сте в Пловдив, вижте как грейват светлините на коледното дърво

Светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов" ще грейнат тази вечер в 18 часа. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гостите на града по повод предстоящите коледно-новогодишни празници.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров, който ще отправи и поздрав към своите съграждани. Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" при ЦПЛР - Общински детски комплекс - Пловдив с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова, както и танцьорите от ансамбъл "Дилянка" с художествен ръководител Мария Кьосева. 

Ще помага и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни - 24, 25, 26, 27 и 29 декември, когато на откритата сцена пред Общината по традиция ще има богата музикална програма. 

Общинската администрация кани пловдивчани - малки и големи, да се включат в запалването на светлините на 1 декември и да се насладят на програмата в празничните дни на сцената пред сградата на Община Пловдив.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?