3906

Ако сте в Пловдив, вижте 100 птици в Епископската базилика на Филипопол

Детската писателка и пръв приятел на животните Елена Павлова ще гостува днес от 11 до 12 часа в Голямата базилика на Пловдив, за да представи тривия играта, която разработват с Милена Радева. Тя е озаглавена "100 птици" и 50 комплекта от нея ще бъдат подарени на най-любопитните посетители. Играта е вдъхновена от уникалните мозайки на пернати в базиликата и цели да популяризира сред подрастващите богатото ни културно наследство, като го представи по достъпен и забавен начин. Тя се състои от 52 карти с въпроси и отговори, игрално табло, 4 цветни пула, инструкции и кратка информация за изобразените птици, сгушени в семпла и удобна за път кутия.

Проектът "100 птици" се реализира от Съюза на българските илюстратори с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и в партньорство с общински институт "Старинен Пловдив".

Представянето на играта "100 птици" ще бъде придружено от изложба от единадесет образователни табла с допълнителна информация за част от пернатите артефакти в Голямата Базилика, която може да бъде посетена всеки ден от седмицата между 9:00 ч. – 18:00 ч.

Вход: 12 лв. за възрастни и 5 лв. за ученици.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?