46

Ако сте в Пловдив, Веселин Маринов кани на юбилеен концерт

Веселин Маринов кани на юбилеен концерт в Дома на културата

Любимецът на народа Веселин Маринов ще напълни тази вечер за втори път Дома на културата в Пловдив. Поп изпълнителят ще представи голям концерт „40 години на сцена“, който започва в 19 часа. Спектакълът обещава двучасово шоу с най-популярните песни, придружени със звук, осветление и видео ефекти на световно ниво.  

Веско Маринов е едно от най-разпознаваемите лица на българската поп сцена. Започва да се занимава с музика от седми клас, когато става барабанист на ученическа банда. По-късно става вокалист в рок група "Импулс".

Маринов завършва естрадния отдел на консерваторията в класа на Петър Димитров, но година по-късно е на съдбовен кръстопът -  разболява се от възли на гласните струни и претърпява две операции. Лекарите не му дават надежда, че ще продължи да пее, и напуска "Импулс".

Заради това  изпада в дълбока творческа криза и заминава за Германия. Не издържа обаче дълго зад граница. Връща се в България и печели Голямата награда на фестивала "Златният Орфей+". През 1993 г. музикална компания "Мега София" издава първата му компилация "Хитове" на аудиокасета, съдържаща най-големите му хитове дотогава: "На пристана любов", "Припомни си моето име", "Кръг", "Пиано за двама", "Контраст" и "Нощ над града". Следва албумът "Горчиво вино", достигащ 185-хиляден тираж, който се нарежда сред най-продаваните албуми в България. А после албумите "Трифон Зарезан", "Вино и любов", "Винарната на любовта", "Моя луда любов" и "Моите песни".

След 1998 г. Веселин Маринов записва почти всяка година нов албум, а понякога и по два, като ги продуцира сам. Основни теми са виното, любовта, жената, споделените чувства и емоциите.

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
родната полиция

родната полиция

29.09.2022 | 06:39

За ГЕРБ ли ще пее? Цв.Цв. ще присъства ли?

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?