3906

Ако сте в Пловдив, Васко Василев и Опера Пловдив завладяват зрителите на пл. „Централен“

Световноизвестният цигулар Васко Василев и Опера Пловдив ще завладеят зрителите днес с празничен гала концерт на пл. „Централен“. 

 Събитието е с вход свободен. В концерта участват солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив, дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.

Музикалният празник  ще започне от 19 часа на стълбите на „Каменица“ с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера. 

В 19:30 часа от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“,  ще тръгне шествие на артисти до сцената на надлеза на ул „Гладстон“. Там от 20:30 часа е началото Гала концертът с гост-солист Васко Василев.  Зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“.

Събитието се провежда по примера на редица големи европейски градове, където отворените концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен празник. То е част от е ежегодните концерти на Опера Пловдив на открито „Класик Open Air”, които се осъществяват с финансовата подкрепа на община Пловдив и са част от Културния календар на града.

Още за събитията в Пловдив и региона ще откриете в най-добрия културен гид https://spravochnik.marica.bg/

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?