Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, тренирайте даоски Ци-гун на Гребната

viber icon

Уроци за хармонизиране на индивидуалната енергия с тази на природата преподава китайската практика Ци-гун. Всеки, който посети Гребната база в утрешния ден между 9 и 10ч. ще има възможността да се включи в екзотичната тренировка, която включва различни движения и дихателни упражнения.

Организаторите предупреждават, че групата е напълно подходяща за начинаещи без абсолютно никаква предварителна подготовка. Нужно е само и единствено желание, без да има тренирани сила, гъвкавост и баланс.

Тренировките са създадени за постепенното развиване на тези качества, както и много други.

Съветът за ентусиастите е да носят свободно облекло и удобни (спортни) обувки.

Ползите от заниманията са гарантирани. Фокусирането на ума изцяло върху движенията помага за постигането на върховна форма на умствено спокойствие и яснота, което се използва широко като антистрес терапия.

Редовните занимания с Ци-Гун спомагат за повишаването гъвкавостта на ставите, както и за заздравяването на костите. Също така дишането по време на практика става дълбоко по естествен начин, а дълбокото дишане от своя страна подобрява кръвообращението и укрепва стените на кръвоносните съдове. Друг полезен ефект от заниманията е повишаването на мускулната сила на крайниците, отбелязват запознатите с практиката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?