44
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, слушайте "Малка нощна музика"

viber icon

Майстор Манол вгражда любимата си в Кукления театър

"Вграждане" е едно от най-интересните представления в афиша на Кукления театър. Ще се играе тази вечер от 19 часа, като това е шанс за пловдивчани и гостите на града, които са го пропуснали или пък искат отново да му се насладят  Спектакълът е реализиран от талантливия екип на режисьора Веселка Кунчева, сценографа Мариета Голомехова, хореографа Стефан Витанов и композитора Христо Намлиев. Той разказва легендата за това, че за да остане мостът нерушим и всевечен, трябва в основите му да се положи жертва. Майстор Манол вгражда любовта на живота си - Неда. Докъде може да стигне егоизмът на твореца? Докъде може да стигне, за да увековечи творението си? Къде е границата, която не бива да се прекрачва? Има ли такава граница? Човешкият живот е тленен, а произведението - безсмъртно. Грях ли е да отнемеш едното заради другото? Бог направил човека и му вдъхнал душа. Манол създал мост и вградил в него душа. Душата на любимата си. Препоръчителната възраст на публиката е над 14 години, а спектакълът е с времетраене 60 минути. 

Във "Вграждане" участват талантливите актьори Стоян Дойчев, Наталия Василева, Михаела Андонова, Живко Джуранов, Росен Русев, Александър Караманов и други.

Премиерата на спектакъла се състоя на 28 септември 2012 година. Той донесе куп награди на трупата - "Икар" за най-добро куклено представление и за музиката на Христо Намлиев, както и призовете "Пиеро" на Кукленотеатралния фестивал в Стара Загора за най-добро представление за възрастни, за музика и сценография през 2013 г., където награди получават Мариета Голомехова (за сценография), Христо Намлиев (за музика) и Христо Таков (за мъжка роля - Майтор Манол, и награда на младата театрална критика). 

 

"Малка нощна музика" в Епископската базилика

Поредицата събития на Опера Пловдив в новото знаково пространство на града - Епископската базилика, продължават с концерт "Малка нощна музика". Събитието ще събуди за нов живот някои от най-популярните произведения, виртуозно изпълнени от знаменития флейтист Явор Желев и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Драгомир Йосифов. В програмата присъстващите ще чуят Моцарт ​-Малка нощна музика, Бах - Концерт за флейта в D moll, Лазар Николов - Концерт за струнен оркестър (1949). Концертът "Малка нощна музика" в Епископската базилика е тази вечер от 19:30 часа. Преди събитието зрителите могат да разгледат музейния комплекс. За посетителите ще се изисква зелен сертификат или отрицателен тест за коронавирус.

 

За още пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?