2374

Ако сте в Пловдив, слушайте концерт "Обединени чрез музиката" на Античния

Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа съвместно с Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили на Република България ще изнесат концерт "Обединени чрез музиката" на Античния театър тази вечер. Поводът е Денят на храбростта и празник на Българската армия. Началото е в 18 часа, входът е свободен. При лошо време събитието ще е в Дома на културата „Борис Христов“.

Пловдив е една от спирките в гастрола, който минава още през Варна, Бургас и Стара Загора. Организатор е Посолството на САЩ. Под тепетата концертът се осъществява с домакинството на ОИ "Старинен Пловдив" и подкрепата на Община Пловдив. 

Концертни​ят бенд на USAFE носи звука на Америка в най-добрите световни концертни зали и амфитеатр​и на открито, радвайки публиката с разнообразното стилистично наследство на американската концертна музика. Програмата е смесица от музикални стилове - спиращите дъха симфонични произведения на Арън Копланд, вълнуващите холивудски саундтраци на Джон Уилямс, патриотичните маршове на Джон Филип Соуза и вечните мелодии на Бродуей на Rodgers & Hammerstein. 

Представит​елният духов оркес​тър на ВВС на Република България е ф​​ормиран през 2000 г. със заповед на командира на корпус тактическа авиаци​я с постоянна дислокация в Пловдив. От 2012 г. е част от състава на 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Оркестърът участва в церемонии по посрещане на държавни и военни делегации, ритуали, провеждащи се в чест на национални и официални празници, учения и тренировки.  

Важен акцент от дейността на оркестъра са концертните изяви в цялата страна. Богатият на музикални жанрове репертоар печели публиката, като съчетава традиции и съвременност.

Представителният духов оркестър на ВВС е оркестърът с най-младите оркестранти в Българската армия. Негов диригент е капитан Михаил Младенов. Награждаван е с множество дипломи от международни фестивали и грамоти за постигнати високи успехи в служебната дейност. 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?