2374

Ако сте в Пловдив, слушайте Ина Кънчева и британски квартет в Етнографския

Почитателите на класическа музика ще имат удоволствието да присъстват на концерт „Любовта и животът на жената“, който започва тази вечер от 19:00 ч. в Етнографския музей. Ина Кънчева и британският квартет Consone ще изпълнят великолепни творби на Шуман, Менделсон и Малер.

С концерта започва програмата на четвъртото издание на фестивала CULTURAMA. Той е организиран от фондация „Културни перспективи“ и ще се проведе през есента в София. 

Consone Quartet e първият квартет за старинни инструменти, избран за артсъстав от новото поколение на Би Би Си, който бързо се прочува с честните си и експресивни интерпретации на класически и ранноромантичен репертоар. Нарича се "Любовта и животът на жената", така е именуван и концертът.

Британските изпълнители са носители на  наградата на Кралската задморска лига за ансамбъл. Посрещани са с ентусиазъм в лондонските зали, на фестивалите в Единбург, Челтнъм и Бъкстон, свирят в Парижката филхармония, в Лион, в Белгия, в Швейцария и на турне в Боливия и Перу.

Оперната певица Ина Кънчева завладява публиката със своята музика и има богат вокален репертоар - от барок през белканто до изкуството на песента. Гласът й с виртуозност пресъздава музикалните партии и сътворява единствени по рода си ярки интерпретации.

Интригуващата творческа колаборация на британския квартет за старинни инструменти със звездното българско сопрано обещава на пловдивската публика един изключителен музикален пърформанс и наслада за сетивата.

Програмата на фестивал CULTURAMA продължава през септември и ще срещне публиката с изключителни музиканти от европейските и световните сцени.

 

Още за събитията от деня в най-добрия пловдивски гид- https://spravochnik.marica.bg/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?