46

Ако сте в Пловдив, слушайте 200 представители на световния шоубизнес

Близо 200 представители на шоубизнеса от над 20 държави ще се включат от днес в първото издание на Spike - българската музикална шоукейс конференция. Тя ще се провежда  в рамките на три дни, до 28 май включително, в Пловдив, съобщиха от Общината.

Топмениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и  маркетинг и една голяма, красива и артистична група музиканти ще обменят опит. Сред музикантите се открояват A.L.E.K.S. , IVA, JASMINE WHALE, TDK от България, прекрасната SUN от Франция, BONANDER от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палме де Майорка, SATCH от Великобритания.

Дискусията ще се провежда в Културния дом "Борис Христов", а музикалната програма - в клубовете  Download, Безистен и Temple Bar. Spike ще завърши с концерт на Римски стадион, а организаторите уверяват, че всички музикални събития са с вход свободен.

Голям е интересът към Пловдив и възможностите, които предлага като културна столица на България, затова форумът се провежда в такъв престижен състав. Гостите ще се запознаят с българските си колеги и ще видят какви условия предлагат под тепетата за шоубизнес и музикален туризъм.

Сред делегатите на Spike е  Санди Греъм, едно от най-известните имена в канадската музикална индустрия, с почти четиридесетгодишен опит в бранша.  Той е и основател на Record World International Cashbox и Record World International - две от трите основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ.

В конференцията ще се включи Питър Астед, основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, както и на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live at Hear. В групата са Мария Каперска, родена в Пловдив, а днес - генерален мениджър на Phoenix Music International, а също така  Роберт Сингърман, познат като ключова фигура в развитието на таланти и нови технологии в музикалния бизнес.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?