2374
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, разгледайте безплатно находките от Римския стадион

viber icon

Уникалните находки от източния сектор на Римския стадион на Филипопол, които бяха намерени при реконструкцията на магазин H&M на Главната вече може да бъдат видени от пловдивчани и гостите на града. Само днес, в Световния ден на туризма, входът ще е безплатен, след това ще заплащаме билет от 5 лева.

Античният стадион с трибуни за зрители е бил разположен в овална форма под сградите, а на мястото на Главната е минавала писта, по която препускали колесници.

Лентата на новата туристическа атракция ще бъде прерязана в 11 часа от кмета Здравко Димитров. Ценните останки от древния Филипопол бяха възстановени от Търговски център Star Gallery  в подземието на сградата. Стопанисването му е възложено на Общинския институт „Старинен Пловдив“.

Точното име на сградата е Търговски център Star Gallery, а веригата H&M са наематели. Сградата бе отличена в Националния конкурс „Сграда на годината“.

В началото на тази година между Община Пловдив и фирмата „СС Пропърти“ беше подписан договор, с който археологическите находки се отварят за пловдивчани и гости на града. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?