2374

Ако сте в Пловдив, Яна Маринова ще преподава на деца игри на доверие

Проект "Игра на доверие" срещу насилието над децата стартира в Младежкия център в Пловдив в 17.30 часа днес. Кампанията цели да достигне до голяма група от тийнейджъри и откровено да поговори за насилието в училище, а и извън него. Поканени на събитието са всички ученици от 10.,11. и 12. клас, за да могат заедно с говорителите да коментират този така важен и наболял проблем. Лектор на срещата в късния следобед ще бъде актрисата Яна Маринова, която ще разкаже през какво е преминала в детството си. Тя определено е пример, че въпреки трудностите, никога не трябва да се отказваме от мечтите си и трябва да сме силни и борбени.

Проектът срещу насилието носи името на новия български филм "Игра на доверие" с режисьор Мартин Макариев, снимките на който започнаха през май миналата година. Автор на сценария е Борислав Захариев, а идеята - на Яна Маринова. Филмът е вдъхновяваща история за майка и дъщеря в две различни епохи, борещи се за спасение и самостоятелност - всяка поотделно и сами срещу всички, защото в реалния живот насилието често е скрито зад маската на добрите намерения. Филм за силната, уверена и смела жена, която отказва да бъде жертва. Защото не можеш да избягаш от миналото си, но можеш да избереш какво да запомниш, гласи анонсът за продукцията.  В главните роли ще видим Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, Яна Маринова и София Иванова Ласкин.

Лекцията в Младежкия център, която ще дълбае проблемите с насилието, ще може да се гледа и в социалните мрежи чрез онлайн стрийминг.

Още за събитията в Пловдив и региона може да откриете в най-добрия културен гид - https://spravochnik.marica.bg/.

 
 
 
234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?