2374

Ако сте в Пловдив, посмейте се на корем с Камен Донев в Драмата

Смях на корем очаква почитателите на театралното изкуство със спектакъла "Уют" на Камен Донев. Постановката ще се играе от 19 часа тази вечер в голямата зала на Драматичен театър-Пловдив.  

На сцената обичаният актьор и режисьор ще пренесе познатия на публиката филм със същото заглавие, който се завъртя по екраните преди три години. Камен Донев изигра главната роля под собствената си режисура, беше и автор на сценария, но заедно с Борис Радев. В театралната версия той отново влиза в ролята на Янко, а в останалите са разпределени артисти от пловдивската трупа - Ивана Папазова (Жана), Красимир Василев (Събин), Патриция Пъндева (Здравка), Стоян Сърданов (Рейнолд), Алексей Кожухаров (Мецан), Албена Колева (Лукреция), Радина Думанян (Донатела), Ирина Митева (Клаудия), Венелин Методиев (Алберт), Ивайло Христов (Огретен).

Филмът „Уют” беше заснет от Камен Донев със собствени средства. Сценарият е изграден върху три от пиесите, с които Камен Донев пълни залите в последните повече от 10 години. Вероятно това е причината да пристъпи и към театрална реализация на текста. Сценографията и костюмите са на Николай Николов, а хореограф е Ивайло  Иванов. „Уют” е по едноименната комедия на Донев. В историята се преплитат тежки семейни взаимоотношения в комедиен аспект -съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.

Камен Донев е едно от явленията на родната театрална сцена. Мнозина го определят като властелина на моноспектаклите, редом до другия - Мариус Куркински. Вече на 51, актьорът може да се похвали с винаги препълнени зали, независимо дали става въпрос за селското читалище или за "Арена Армеец". Донев направи фурор с "Възгледите на един учител за народното творчество". Последва продължение, което всички негови почитатели очакваха с нетърпение. 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
dimitar

dimitar

06.12.2022 | 10:59

оферта за международни финансови услуги Добро утро дами и господа Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги. Ние предлагаме заеми при лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 5000 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години. Свържете се с нас за повече информация. Имейл: [email protected]

Отговори
0 1
БОЖЕЕЕ опази Българския Театър от азисовците в него

БОЖЕЕЕ опази Българския Театър от азисовците в него

06.12.2022 | 07:47

И каква е разликата от ПРOСТАЦИТЕ на слаФчо?

Отговори
1 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?