Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Посетете галерия "Възраждане"

viber icon

Ако искате  да се почувствате сред  природата, без да излизате извън града, идете да разгледате великолепната изложба живопис  „Годишните времена“ на Емилия Арабаджиева. Картините на известната художничка са представени в галерия "Възраждане" в Пловдив.

Това е поредната изложба на Арабаджиева, която умее да предаде на хората, съпричастни с изкуството, искрената си обич към пъстрите, наситени с живот нюанси.

Емилия Арабаджиева е завършила сценография в Художествената академия -София, в класа на проф. Асен Стойчев. Още по време на следването си в София започва да прави първите стъпки  на хонорар в БНТ, а след като се връща в  Пловдив, продължава да работи в РТЦ - Пловдив по  телевизионни постановки. Сценограф е на два спектакъла  в Кукления театър, по-късно и в Драматичен театър „Н.О. Масалитинов”, Пловдив, където реализира 11 постановки.

В творческата й биография са записани и два спектакъла в театър „Алтернатива” в София. По това време работи  като преподавател в СХУ за сценични кадри и  лектор по художествено оформление на спектакъла в ПУ "Паисий Хилендарски".

От 1992  до 2020 г.  Емилия Арабаджиева ръководи  Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в  Пловдив, а от 2005 г. преподава по история на костюма в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуства. Художник на документални филми, Емилия има издадена книга „История на костюма”.  Авторката на 21 самостоятелни изложби е удостоена  с наградата „Мечът на Ромфея” на галерия „Ромфея”. Изложбата "Годишните времена" ще радва посетителите на  галерия "Възраждане"  до 29 март.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?