4232

Ако сте в Пловдив, политическата сатира "Островът на пернатите" ни праща на избори

"Островът на пернатите" от Дейвид Мамет ни връща към предизборните страсти, но в Овалния кабинет на американския президент

Спектакълът е днес от 19 ч. в Камерната зала на Драматичния театър. Пиесата на живия американски класик е безпощадна и бляскава политическа сатира на механизмите, по които се унищожават демократичните корени на властта и се подменят с медийни спекулации.

За първи път пиесата е поставена на българска сцена през 2008 година, а в ролята на американския президент влиза актьорът Атанас Атанасов. В спектакъла на Драматичен театър-Пловдив обичаният артист и преподавател в НАТФИЗ предприема нов прочит на творбата, този път като режисьор. В ролята на безумно ексцентричния президент с налудничава прическа е Троян Гогов, а в невероятните хумористични сцени му партнират Тодор Дърлянов, Мариана Йотова и Симеон Алексиев. В ролята на индиански вожд влиза доайенът на трупата Стефан Попов.

Дейвид Алън Мамет е американски драматург, есеист, сценарист и режисьор от еврейски произход. За своите пиеси получава награда "Пулицър" през 1984 г. и е номиниран за "Тони" за "Glengarry Glen Ross", но е далеч по-известен с работата си за киното: сценарист е на "Пощальонът винаги звъни два пъти", "Недосегаемите", "Glengarry Glen Ross", "Да разлаем кучетата" и др. Режисьор е на "Обирът", "Испанският затворник" и "Червен пояс".

 

Още интересни събития ще намерите в справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?