Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, отидете на безплатно кино на открито

viber icon

Безплатно кино на открито ще забавлява пловдивчани до 3 юли. При това прожекциите ще обходят тепета и паркове в целия град. В програмата на "Кино под звездите" са включени 23 прожекции. Новите локации са четири -  на върха на Бунарджика, на Сахат тепе, паркове в квартал "Кършияка" и в "Кючук Париж". Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година. 

Пловдивчани ще гледат на открито общо 14 любими филма от българското и световното кино на огромен екран с размер 9,15 х 5,15 метра. За пръв път екран с такъв размер ще бъде представян в Пловдив на открита безплатна сцена.  

12-те локации са в целия град и по почти всички пловдивски хълмове. В централната част на града ще има прожекции - на върха на Бунарджика до Руския паметник, на Сахат и Небет тепе, Младежкия хълм и в Цар-Симеоновата градина. Четири прожекции ще има на две локации край Гребната база ​- в непосредствена близост до самия воден басейн, както и в парк "Розариум". Две прожекции ще има и в градинката до Пешеходния мост. Жителите на квартал "Тракия" също ще бъдат уважени с две локации - в парк "Лаута", както и в Ротари парк "Тракия". За пръв път по две прожекции ще има и в карталите "Кючук Париж" (парк "Белите брези") и в "Кършияка" (парк "Рибница"). 

Програмата започна с ​"Ятаган​" на Небет тепе. Днес киноманите могат да гледат на същото място от 21 часа ​"Кръстницата". В петък ​"Борг срещу Макенроу" ще се излъчва на Гребната база. В събота ​"Рокендрол​" ще забавлява зрителите на Гребната база, а в неделя ​"Великото ​пътешествие" ще се показва в парк "Рибница".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?