2374

Ако сте в Пловдив, огненият ритъм на Испания превзема Античния

Вечер на автентичното фламенко, на виртуозните китарни изпълнения, на високите вокални партии, на огнения ритъм и зашеметяващите испански танци очаква пловдивчани и гостите на града от 19.30 часа днес. Това ексклузивно преживяване ще подарят на града под тепетата от Edu Vico Septet - фламенко група, предвождана от звездата на испанската китара Еду Вико. Той е добре познат на ценителите на виртуозното китарно майсторство. Вико е ученик на легендите Хуан Гомес „Чикуело“ и Диего Кортез. Свирил е в напълно разпродадена зала на Драматичен театър - Пловдив. Сега Еду се завръща, за да награди публиката си с голям спектакъл. Виртуозът ще се качи на сцената с трупа от изящни музиканти, певци и огнени танцьори, които са част от Националния балет на Испания.

Талантливият Еду Вико показва музикална зрялост на много ранна възраст. Той е възпитаник на Conservatorio Superior de Guitarra Flamenca del Liceu и Taller de Musics в Барселона. Еду израства под попечителството на фламенко легенди, които го тласкат на сцената на крехката възраст от 15 години, която става негов втори дом. Точно там той развива своята уникална техника, похват към ритъма и усет за мелодията. През 2012-а издава първия си албум „Notas al Aire“, с който печели голяма популярност в цял свят.

Сред имената във фламенко групата на Вико са Виолета Барио - прима от Националния балет на Испания, Серхио ди Финицио - пиано, бас китара, хармония, Мануел Перез Ернаис - флейта, Рамон Тато - вокал, и Анхел Дорао - перкусии. Мнозина са споделяли една сцена с Пако де Лусия. С техните изпълнения жителите и гостите на Пловдив ще се потопят в красивия и приказен свят на фламенкото.

Ден след него, отново на сцената на Античния театър, ще се качи най-красивият глас на фадо - магнетичната португалка Карминьо. Пловдивчани и гости на града могат да очакват  мечтан иберийски музикален уикенд с огнена музика на живо… ОЛЕ! 

 Още за събитията в Пловдив и региона - в най-добрия културен гид https://spravochnik.marica.bg/

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?