71

Ако сте в Пловдив, не пропускайте "Пиратски уикенд" в Природонаучния музей

Регионален природонаучен музей - Пловдив е подготвил множество интересни занимания за младежи и малчугани през целия ден. Когато и да решите да посетите музея, няма да сгрешите, но днес ще бъде особено забавно за деца и тийнейджъри, защото те ще могат да станат част от „Пиратски уикенд в музея“.

Това творческо, състезателно и най-вече образователно събитие ще се хареса най-много на деца от 6 до 15 години. Забавленията ще се проведат в две групи - първа група от 10.00 ч. и втора група от 13.00 ч., а времетраенето на събитието е 2 часа.

„Пиратски уикенд в Музея“ ще включва цели четири различни модула, всеки от които развива наблюдателността, логическото мислене и творческите умения у децата. Допълват знанията им по география, биология и екология по развлекателен и забавен начин, без да създават усещането за допълнително натоварване с учебен материал. 

Първият модул е кръстен „Вълшебните тайни на моретата“. Той ще представлява кратка образователна беседа, в която са включени любопитни факти за морето и морските обитатели. 

В модул 2 започваме с по-любопитното за децата, а именно „Открий съкровището“. Всяко дете ще получи пиратски бадж и жокери, с помощта на които всички започват да търсят ковчеже със скрито съкровище. Богатствата в ковчежето са макети за творческа работилница. 

Модул 3 отново е игра. Тя е кръстена „Пиратски оръдия“ и представлява отборна надпревара за точност, бързина, креативност и колективен дух.

Четвъртият модул е работилница „Кораби и пирати“. В нея малчуганите сами ще изработят декорация на фигури на пирати, кораби и аксесоари от картон и приложни материали. Гарантирано е, че ще си тръгнете, обогатени с много емоции и впечатления, а децата ще останат с нови знания, приложни умения и разбира се, подарък - ръчно изработен от тях макет на пиратски кораб, пират или съкровище. 

Цената за това невероятно приключение е 30 лв., които се заплащат на касата на музея. Запишете се предварително, като се обадите на телефон: 0877696776.  

Сдружение „АртеВизия“ се ангажира с провеждането на заниманията, макетите и материалите за тях.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?