44

Ако сте в Пловдив, не пропускайте историята на най-бездарната певица

Днес Драматичният театър представя пиесата "Слава" - историята на най-бездарната певица в света. Мястото - Камерната сцена, а точният час - 19. 

Флорънс Фостър Дженкинс не може да пее, нито нота. Тоновете й са безнадеждно нестабилни и ужасяващо фалшиви, не навлиза в тона меко и плавно, а загребва като с булдозер, тембърът е ужасен, тя няма чувство за ритъм и е напълно лишена от усет за стил и фразировка. И въпреки това се превръща в една от най-големите звезди на музиката през ХХ век. И умира усмихната и доволна от бляскавия си и неповторимо екстравагантен живот.

Да, мисис Дженкинс е бездарна певица, лишена от всякакъв певчески талант, но именно тази липса на дарование, съчетана с изключителната любов към красотата и величието на изкуството, я превръщат в икона. Тя дава сила и вяра на всички онези, които мечтаят за блажения допир до голямото изкуство, но не се осмеляват.

Истинската история на Дженкинс е красив и сложен урок по вдъхновение, мъдра приказка, в която вълшебното съкровище, заровено дълбоко в сърцето на Флорънс, е вътрешната истина. Вътрешната истина, непоклатима и категорична, е оная искряща жизнена сила, която дава неизчерпаема енергия и воля на певицата да продължава напред и да отстоява непреодолимото си вдъхновение, да се бори докрай с всички онези клакьори на хулата и подигравката, накацали по трибуните на нейния гламурен живот, да отстоява душата си, която иска да пее. И нищо не може да я спре, и никой никога не може да каже, че не е пяла.

Режисьор на постановката е Стайко Мурджев. В "Слава" участват: Ивана Папазова, Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева, Елена Кабасакалова.

 

 

Какво още може да видите днес? Проверете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?