1553

Ако сте в Пловдив, не пропускайте филм на Микеле Плачидо

Историята на прочутия италиански художник е въплътена в лентата "Сянката на Караваджо", която може да гледате днес от 18,30 ч. в Лъки Дом на киното. Режисьор на лентата е известният актьор Микеле Плачидо, нашумял у нас като комисар Катани в сериала "Октопод".

Действието се развива в Италия в началото на XVII век. Караваджо е не само един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на Църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети. Бурни страсти, сложни характери, борби и сюжетни линии се преплитат, за да разкажат драматичния живот на художника.

Караваджо е осъден на смърт за убийството на съперник в любовта и е подал молба за помилване. Информиран, че опърничавият гений рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V нарежда на тайните служби на Ватикана да разследват случая. Тайният служител на папата, известен като Сянката, започва проучване, което ще му разкрие сблъсъка от пороци и достойнства в личността на Караваджо, чийто живот или смърт са в ръцете му.

Продуцент на филма е Федерика Винченти. Сценаристи са Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Ролите се изпълняват от актьори, известни не само в италианското, но и в световното кино. Рикардо Скамарчо се превъплъщава в образа на Караваджо, Луи Гарел изпълнява сложния образ на Сянката, а Изабел Юпер е Костанца Сфорца Колона. Останалите главни образи са поверени на  Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе). Ролята на кардинал Дел Монте се изпълнява от самия Микеле Плачидо.  

Филмът е част от програмата на "Киномания в Пловдив".

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?