4232

Ако сте в Пловдив, насладете се на пловдивския виртуоз на пианото

Младият пианист Николай Маринов ще бъде солист на оркестъра на Държавната опера от 19 часа довечера в Дома на културата "Борис Христов"

Талантливият артист ще представи Концерт за пиано и оркестър №5 "Императорски" на Бетовен в програмата "Новите диригенти на Европа".

23-годишният пловдивски виртуоз преди по-малко от година стана абсолютен победител на престижния Международен конкурс за пианисти в Италия „Cita di Spoleto“. Завършил е НУМТИ "Добрин Петков"-Пловдив в класа по пиано на Светлана Косева, а сега е студент в трети курс в класа на проф. д-р Борислава Танева в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Започва да свири на пиано, когато е на 6 години. Има множество призове и награди от най-авторитетните конкурси в Европа, включително от Париж и Рим, и няколко специални награди Grand Prix. Бил е солист на Софийската филхармония.

Лауреат е на Голямата награда за изкуства на фондация „Димитър Бербатов” за постижения през 2011 г. 

Като 12-годишен предизвика истински фурор на парижката гара Сен Лазар с брилянтно изпълнение на пиано. Случката става известна, след като зрители от спонтанно насъбралата се публика качиха клипове с невероятното изпълнение на българчето в YouТube, а впоследствие те бяха публикувани в "Марица". Щом удря първите акорди, около него веднага се насъбира публика, която започва да го сравнява с Моцарт.

Билети се продават на касата на Опера Пловдив и в билетните центрове.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?