2374
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, насладете се на ONE DANCE WEEK и впечатляващата хореография на Димитрис Папайоану

viber icon

Провокативен хореограф открива ONE DANCE WEEK

ONE DANCE WEEK - най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц, се открива в Пловдив днес. Стартът е впечатляващ - световноизвестният гръцки хореограф Димитрис Папайоану ще представи в Дома на културата "Борис Христов" спектакъла си "Напречна ориентация".

"Без съмнение, Димитрис Папайоану е един от четиримата най-значими хореографи в света". Това пише френският вестник Le Figaro през юни тази година. Преди три седмици в Париж беше френската премиера на новия му спектакъл, а след седмица ще бъде британската - в легендарния лондонски театър Sadler's Wells. Преди това обаче в четири поредни представления /9,10,11 и 12 октомври/ ще могат да го гледат и пловдивските зрители.

Важно е да се знае, че заради пандемията до представленията на  ONE DANCE WEEK има строг пропускателен режим. От публиката ще се изисква един от трите документа: сертификат за ваксинация, сертификат за преболедуване на COVID-19 или отрицателен резултат от направено изследване за COVID-19.

ONE DANCE WEEK представя в Пловдив едни от най-интересните и значими изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени актуални световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите на съвременния танц и изпълнителски изкуства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

МЕЛИ

МЕЛИ

09.10.2021 | 08:36

КОЛКО ЩЕ СТРУВА БИЛЕТА ??

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?