2374

Ако сте в Пловдив, насладете се на красива филмова история в LUCKY

Филмът „Супергерои“ на италианския писател, сценарист и режисьор Паоло Дженовезе ще завладее зрителите с красивата история тази вечер от 18,45 часа в Лъки Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 в Пловдив. Това е поредната продукция на кинофестивала  Cinelibri.

Романтичната комедия с нюанси на драма разказва красива любовна история между двама влюбени, които рязко се отличават по характер един от друг. Анна и Марко се борят за любовта си, преминавайки през премеждия и раздели, през щастливи и безрадостни моменти.

Анна е карикатуристка с импулсивен характер, притежаваща неконформистки дух и пренебрегваща  условностите. Марко е професор по физика, убеден, че всяко явление има своето обяснение, своя формула. Това, което ги свързва, е бурна любов с елементи на трагикомизъм. Обвързани без ясна причина, на моменти двамата приличат на супергерои. Изглежда, любовните двойки трябва да притежават суперсили, за да съхранят чувствата си цял живот.

Паоло Дженовезе е режисьор и сценарист на филма, в който участват още сценаристите Роландо Равело и Паоло Костела, а също така актьорите Жасмин Тринка, Алесандро Борги, Елена София Ричи, Флавио Паренти, Виничио Маркиони, Грета Скарано.

Дженовезе, роден в Рим през 1966 г., завършва икономика и започва работа за McCann Erickson Italia. Той режисира над 200 реклами, за които печели многобройни награди и е избран за най-добър режисьор на реклами. През 2016 г. режисира хита „Перфектни непознати“, който го изстрелва на върха. Боксофисът на филма  „Перфектни непознати“ е над 17 млн. евро за Италия и все още се върти в някои кина. Филмът е носител на множество награди, сред които „Дейвид ди Донатело“ за най-добър филм на годината, награда за най-добър сценарий на филмовия фестивал Tribeca. Сред филмите на режисьора са  „Мястото“, „За всичко е виновен Фройд“, „Съвършено непознати“, пожънали огромен успех, като последният има над 15 римейка. Автор е и на няколко романа, сред които „Първият ден от моя живот“, също филмиран.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?