44
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте "Всички страхотни неща"

viber icon

Премиерния си моноспектакъл "Всички страхотни неща" представя утре в Пловдив популярният актьор Бойко Кръстанов. Зрителите могат да гледат творбата на  Дънкан Макмилан и Джони Донахоу от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов" на ул. "Гладстон" 15.

Това е  една от най-поставяните през последните години пиеси на световните сцени с телевизионната адаптация по HBO. За пръв път в България тя се изпълнява на сцената на Народния театър под режисурата на Владо Пенев.

Бойко Кръстанов майсторски играе ролята на разказвач, когото срещаме като малко момче. Баща му го взема от училище един ден и му казва, че майка му е направила „нещо глупаво“. Съвсем скоро ще научим, че тя всъщност страда от депресия. Така момчето започва да прави списък на страхотните неща, заради които си струва да живееш, сред които са сладолед и бой с водни пистолети. С  възрастта героят разбира, че на 7 години можеш да мечтаеш за 7 неща, а когато си на 32 - за много повече.

Разказвачът се връща в детските, след това и в младежки години, все едно води дневник, чийто смисъл е да направи равносметка, да намери най-хубавото и ценно и да спаси от депресията себе си и най-обичаните си близки.

В попълването на този списък на живота участва и публиката. Зрителите могат да участват със свои импровизации, което превръща моноспектакъла в атракция. Специално участие в драматургичния текст е отредено на музиката, на песните като феномен, който обединява хората, сваля напрежението  и носи утеха.

Зрителите се чувстват съпричастни да напишат също свои страхотни неща, заради които си струва да живееш. 

 

 

За още пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?