Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, гледайте спектакъла в Лятно кино „Орфей"

viber icon

Габровският драматичен театър ще представи спектакъла „Руски вечери с микроскоп“ довечера от 20.30 часа в Лятно кино „Орфей“.

Постановката, чиято премиера беше на 21 юли 2020 г., е създадена по едноактната комедия „Юбилей“ от Чехов и разказите „Селски жители“ и „Микроскоп“ от Шукшин. Това е вторият спектакъл от цикъла „руски вечери“, след „Руски вечери с револвери“, също драматургично организиран по произведения на Чехов и Шукшин. В „Руски вечери с микроскоп“ участват актьорите от габровската трупа Надежда Петкова, Таня Йоргова, Поля Йорданова, Стоян Руменин и Петко Петков.

Представлението е изградено от три различни текста, които са сценично обединени и органически свързани. Първо ви поемат героите на Чехов. Случващото се на сцената е амалгама от човешки страсти, суета, самовлюбеност, амбициозност да постигнеш своето на всяка цена, за да почувстваш сладостта на измамното чувство за величие. Очаква ви среща с неподправените герои на Шукшин - Баба Маланя и внука ѝ, пионерчето Шурка.

В спора им как се лети без парашут ще изкристализира човешкият страх от новото, промяната и непредвиденото. Опасенията им бързо ще бъдат приглушени от появилата се промяна и новост в семейството на дърводелеца Андрей Йорин – микроскоп.

Следващите гостувания на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Пловдив ще бъдат с представленията „Любовни истории“ по комедията на Иво Сиромахов, с режисьор Златомир Молдовански – на 10 септември и „Иванка Курвоазие на три морета“ на режисьора Васил Дуев-Тайг – на 11 септември. Двата спектакъла ще се състоят от 20.30 часа в Лятно кино „Орфей“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?