1939

Ако сте в Пловдив, гледайте как Ути Бъчваров готви дивеч за 1000 души на "Природа, лов, риболов" 

Ут​и Бъчваров дава днес старт на изложението "Природа, лов, риболов", който в огромен казан ще забърка дивечова гозба. Над 1000 порции ще се раздадат безплатно на посетителите на изложението в Панаира, което ще продължи до 26 март.      

Парковите пространства на изложбения център ще се превърнат в естествени декори за обучителната програма на деца и ученици. За втори път ще се проведе инициативата „Горичка в количка“, в която деца от пловдивски училища ще опознават горския свят по забавен начин. В специално „Горско училище“ те ще се учат да къмпингуват безопасно, да разпознават дивечови следи и звуци, да се ориентират в гората и да я пазят от пожари. Малчуганите ще се запознаят и с риболовни техники и тънкости за улов на риба. Мини конна база ще бъде на разположение на желаещите да пояздят. 

По-големите ще могат да тестват модела на добавена реалност - 3D проектиране на диви животни, да стрелят с лък, да гледат игра с мечове, пресъздаваща традициите на древната Дунавска България, и да опитат дивечови специалитети. 

Трофе​и на паднали дивечови рога също са част от атракциите на международната изложба "Природа, лов, риболов". Изложбата с тях е посветена на 125-годишнината на Съюза на ловците и риболовците в България и ще остане до 9 април в Панаира.  

Организаторите обещават много настроение на 25 март със специалния ловен концерт, който ще изнесе духовият оркестър с мажоретен състав на ученици от Велинград. След тяхното изпълнение ще започне национален турнир по надсвирване със свирки за примамване на дивеч. Дамският ловен клуб „Аврора“ ще почерпи с приготвени на място ястия от дивечово месо. 

Международното изложение предлага голямо разнообразие на изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда. 

 

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрият гид за Пловдив.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 9 оценки
3.8/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Анонимен

Анонимен

23.03.2023 | 08:37

Шматарок

Отговори
0 0
Тиган Звездев

Тиган Звездев

22.03.2023 | 13:45

Ей мръсен вунящ дебел грозник,ялов палячо.Че ядеш на лаййй ната на кравите ми дебела смърдяща утрепко

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?