Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, елате на бляскав концерт в Античния театър

viber icon

Бляскав концерт , организиран по инициатива на СУ  "Любен Каравелов",  ще събере  тази вечер на Античния театър  преподаватели, ученици и почитатели на фолкора. В навечерието на празника на българската писменост и култура  зрителите ще могат да видят майсторското изпълнение на училищния  ансамбъл ”Тракийска младост” и на танцьорите от ансамблите “Българе”, ”Тракия” и АМТИ.

С концерт "Пазители на фолклора" , посветен на края на третата вълна на ковид кризата и изолацията, СУ „Любен Каравелов“ възражда духа на фолклорната традиция, подчертават организаторите. Те са подготвили и онлайн рубрика, благодарение на която хиляди зрители по цял свят ще  могат да видят събитието.

 Проектът е подкрепен  по програма „Наследство II“ на Европейска столица на културата и има за своя основна цел чрез фолклора да припомни изконни български традиции, съхранявали  националната култура през вековете.

От училището споделят, че неслучайно са избрали място за тяхното първо събиране да бъде Античен театър, тъй като концертът ще бъде записан и впоследствие видеото ще отпътува за всички български културни институти по света като посланик на града. С  днешния концерт СУ "Любен Каравелов"  поддържа вече 85 години традициите  във фолклора.

Ансамбъл “Тракийска младост” е носител на престижни национални и международни награди. Учениците от музикалните и хореографски паралелки участват ежегодно в национални и международни конкурси и фестивали , изнасят самостоятелни поздравителни и образователни концерти и са чести гости в радио и телевизионни предавания..

Входът  на Античния театър е с покани. Целта е  да се спазват всички действащи противоепидемични мерки и ограниченията, наложени срещу разпространение на COVID - 19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?