Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, Бисер Дамянов реди цветни градски приказки

viber icon

Цветни градски приказки ще ни покаже проф. Бисер Дамянов в галерия “Възраждане”. Изложбата „Когато градът не заспива“ се открива довечера от 18 часа и ще продължи до 2 ноември. Известният пловдивски график този път изневерява на обичайната за него цветна гама и предлага подчертано изобилие от багри.

 "Как естетският „черно бял“ Бисер Дамянов изведнъж изпусна багрите върху палитрата си, за да стане цветен? Втора живописна изложба и се питам - къде у него са зимували цветовете, безгласни и тръпнещи да изригнат. Гледам цветните картини на Бисер и усещам как като едно щастливо дете е оцветявал фигурите, предметите, природата; как цветът е водил замисъла в платното и после обратно - замисълът е водил цвета", коментира галеристката Краси Алексиева.

Тя зове посетителите да обърнат внимание на фигуратива. "Наистина само една, по детски отворена душа може да постигне тази лежерност в рисунката, без да мисли и пресмята, просто с онази простичка и съвършена радост от постигнатото. Този Бисер Дамянов, освен естет, бил и приказник. Елате заедно да се потопим в този цветен, Бисеров, свят", призовава Краси Алексиева.

Бисер Дамянов  навърши 65 години на 20 август.  Възпитаник е на Художествената академия в София, където изучава специалност „Графика“ при проф. Петър Чуклев. От 1982 до 1985 г. е преподавател в Средното художествено училище за сценични кадри в Пловдив. Негови художествени творби притежават СГХГ; ХГ - Пловдив; ХГ ​- Смолян; частни колекции в Англия, Канада, Франция, Австрия, Америка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?